Bogføring med e-conomic

Her viser vi dig, hvordan du bogfører dine fakturaer fra Pakkelabels.dk i regnskabsprogrammet e-conomic. I eksemplet forneden tager vi udgangspunkt i e-conomics standard-kontoplan. Har du fået lavet din egen kontoplan i e-conomic, så skal du sørge for at vælge de tilsvarende finanskonti for fragt.

Nedenstående eksempel viser hvordan du bogfører en faktura for en Post Danmark pakkelabel på 58 kr. Nederst på fakturaen fra Pakkelabels.dk er der specificeret en portoudlægs- og en håndteringsdel, som du skal benytte i forbindelse med din bogføring.

 

Hos Post Danmark er portoudlægget momsfrit.

Disse to dele skal derfor bogføres på hver sin konto finanskonto:

– “Håndtering” skal bogføres på “Fragt m/moms”-konto (kontonr. 2811), som findes i e-conomics standard-kontoplan.

– “Portoudlæg skal bogføres på “Fragt u/moms moms”-konto. Denne konto findes ikke i e-conomics standard-kontoplan og skal derfor først oprettes.

 

Oprettelse af “Fragt u/moms”-konto

Gå til Regnskaber > Søgning og lister > Kontoplan i e-conomic og vælg “Ny konto”. Opret nu kontoen “Fragt u/moms” med oplysningerne som vist forneden. Der er valgt kontonr. 2810, så den nye fragtkonto kommer til at ligge ved siden af “Fragt m/moms”.


e-conomic-ny-konto

 

Bogføring af fragtudgift i e-conomic

I e-conomics kassekladde (Regnskab > Kassekladder > Daglig > Ny postering) skal der oprettes to kladdelinjer. En for håndteringsdelen:

e-conomic-fragt-håndtering

 

og en for portoudlægget:

e-conomic-fragt-portoudlæg

 

Når begge kladdelinjer er oprettet, kan kladden bogføres ved at vælge “Bogfør posteringer”.