Pakkepost til Norge: Moms og told

Norge er vores naboland og et oplagt marked, når det gælder nethandel. Men for mange webshopejere kan fragt til Norge synes at være en stor mundfuld, da landet ikke er en del af EU. Der gælder nemlig en række særlige regler for moms og told ved forsendelse af pakkepost til lande udenfor EU.

Hvis du gerne vil ind på det Norske marked anbefaler vi, at du sætter dig ind i de regler, der er på området – og det vil vi gerne hjælpe med i denne artikel. Når først man har dannet sig et overblik, behøver det nemlig slet ikke være så besværligt at sende pakkepost til Norge.

 

Krav og regler

Når du skal sende pakkepost til Norge er der forskel på, hvilken dokumentation, der skal bruges, afhængig af, hvad du sender, hvilken værdi, det har samt hvilken pakketype, der er tale om.

Du kan finde en udførlig deklarationsvejledning for forsendelse til Norge hos Post Danmark – den finder du her.

Af de ting, du kan blive bedt om at vedhæfte din pakke er der især tre ting, der er vigtige at kende betydningen af:

 

1. Internationalt adressekort

Adressekortet skal indeholde både afsender og modtagers navn og adresse. Desuden kan det være en fordel at angive andre kontaktoplysninger. Bruger du en forsendelsesløsning som fx Pakkelabels.dk vil din pakkelabel opfylde ovenstående, og altså gælde som internationalt adressekort.

 

2. Faktura

Din faktura er den købsfaktura, du også sender til kunden. Den skal toldbehandlingen bruge for at kunne verificere værdien af din forsendelse. Din faktura kan fastgøres uden på din pakke med en fakturalomme eller lignende, eller den kan vedlægges inde i din forsendelse. Vær opmærksom på, at toldbehandlingen i sidstnævnte tilfælde er nødt til at åbne din pakke, for at finde frem til din faktura.

 

3. Proformafaktura

En proformafaktura er udformet som en almindelig faktura. Du skal altså angive afsender og modtager, indhold af pakken, samlet værdi osv. Post Danmark har lavet en skabelon for en proformafaktura, som du kan udfylde og medsende, hvis du har brug for det. Den kan du hente her.

 

4. Udførselsangivelse

Hvis din forsendelse har værdi på mere end 7.500,00 DKK skal du lave en udførselsangivelse. I de fleste tilfælde kan din speditør hjælpe, men du kan også selv stå for den. Du finder alt hvad du skal bruge om udførselsangivelse hos SKAT her.

Som afsender har du en række forpligtelser. Sender du som aftalekunde med Post Danmark skal du indsende EDI-oplysnigner elektronisk. Hvis du bruger Pakkelabels.dk sørger vi for dette.

HUSK! Som afsender har du det fulde ansvar for at undersøge om det, du sender er told- og afgiftpligtigt i Norge. Du er samtidig ansvarlig for, at indholdet af din forsendelse er tilladt i modtagerlandet.

 

Fragtpriser

Prisen på forsendelse af pakkepost til udlandet svinger meget afhængig af, hvilken speditør du vælger, samt hvor meget din pakke fylder – hvis du vil forhandle egen aftale hos speditørselskaberne afhænger den i øvrigt af, hvor stor volumen du har på din webshop til det norske marked.

Med udgangspunkt i Pakkelabels.dk’s priser, kan du danne dig et overblik over, hvad det koster, at sende pakker til Norge i den størrelsesorden, du har brug for. Har du stor volumen kan det være, du kan forhandle dig til en endnu bedre pris direkte hos din speditør.

 

Har du spørgsmål kan du kontakte din speditør. De er ofte behjælpelige med de toldregler der gælder for de markeder, de ekspederer.

Vi håber, at du har fået mod på at kaste dig ud i at sende pakkepost til Norge og udvide din webshop. Held og lykke.

 

Brug for hjælp?

Skulle du støde på udfordringer, sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Herunder kan du se vores kontaktmuligheder samt åbningstider.

Send os en email

kundeservice@pakkelabels.dk

Ring til os

+45 70 400 407

Åbningstider

Alle hverdage 9.00-16.00