GLS emballagekrav

Hører du til dem, der af og til sender pakker, der ikke lige passer i en firkantet forsendelseskasse? Så er du også i fare for at blive ramt af GLS’ gebyr for det, de kalder for ikke systemkonforme pakker. Her får du tre gode råd til at undgå at sende forkert emballerede pakker. Det er smart hvis man vil slippe for gebyret, men også for dine pakkers sikkerheds skyld. Jo bedre emballage, jo større sikkerhed for, at dine pakker når frem til deres modtager i perfekt behold.

 

1: Sørg for, at dine pakker har mindst én plan liggeflade

GLS tillader ikke forsendelse af emner, der ikke har mindst én plan liggeflade. Det betyder at dine forsendelser skal have mindst én stor flade, de kan ligge på uden at vælte eller trille.

 

Ruller og rør

Den mest almindelige emballering, der ikke har en plan liggeflade er ruller og rør.
Sender du plakater eller lignende, der ikke kan sendes i kasser anbefaler vi, at du sender i trekantede rør, der har hele tre plane flader at gøre godt med.
Eksempelvis dette fra Jakodan.

Skærmbillede 2015-02-18 kl. 11.43.41

2: Bundt ikke flere pakker sammen

GLS accepterer ikke pakker, der er bundtet sammen med snor, tape og lignende. Send i stedet dine pakker hver for sig eller pak dem i samme emballage for at undgå gebyr for ikke systemkonforme pakker og for at sikre, at alle dele af din forsendelse når frem til rette modtager.

 

3: Send aldrig helt eller delvist uemballerede varer

Alle forsendelser skal altid være 100% emballerede. Har pakken form som en boks skal den have emballage på alle fire sider og så fremdeles. En forsendelse må altså aldrig have uemballeret overflade. Udover, at den skal være helt dækkende kan emballagen betragtes som mangelfuld hvis den eksempelvis blot består af tynd plastik, papir eller lignende. De mest gængse fejlemballager er listet herunder, så du kan se, hvor du skal passe ekstra på:

  • Metal- og trækasser
  • Stativer
  • Sække
  • Dunke, beholdere og flasker
  • Dæk og fælge

Alle ovennævnte skal emballeres på lige fod med alle andre forsendelser, og altså pakkes ind i en passende emballage for at slippe for at blive betragtet som ikke systemkonform.

Du kan læse GLS officielle beskrive her

Ikke systemkonforme pakker

I figuren ses GLS’ egne eksempler på ikke systemkonforme pakker

Undgå gebyret

Når en pakke betragtes som ‘ikke systemkonform’ koster det et gebyr på 20,00 DKK ekskl. moms hos GLS. Det vil det også komme til at gøre, når du køber GLS-pakkelabels gennem Pakkelabels.dk. Sørg derfor altid for at være omhyggelig med dine varers emballage. Vi anbefaler, at du altid pakker dine forsendelser forsvarligt ind i forsendelseskasser, bobleplast og papir, bølgepap eller plastposer beregnet til forsendelse. På den måde minimerer du risikoen for at støde på gebyret.

Brug for hjælp?

Skulle du støde på udfordringer, sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Herunder kan du se vores kontaktmuligheder samt åbningstider.

Send os en email

kundeservice@pakkelabels.dk

Ring til os

+45 70 400 407

Åbningstider

Alle hverdage 9.00-16.00