SKAT. PostNord og moms

Forkerte oplysninger om PostNord og moms

Siden 1. januar 2017 har det ikke længere været muligt at bruge SKAT’s udlægsordning. Det vil sige, at alle virksomheder, der videresælger fragt, skal tillægge 25% moms til fragtpriserne.

Det gælder f.eks. webshopsejere, der tilbyder PostNord fragt til sine kunder og Pakkelabels.dk, der sælger PostNords fragtydelser til erhvervsdrivende.

PostNord selv kan dog fortsat sælge MyPack/privatpakker momsfrit op til 20 kg til sine erhvervskunder.

Nogle af vores kunder, der har fået tilbudt sin egen fragtaftale med PostNord har været forvirret omkring de nye momsregler, og hvad det har at sige for dem i kroner og ører.

Der har også været tvivl om man bliver dårligere stillet, når man køber fragt gennem Pakkelabels.dk, når der tillægges 25% moms til fragtpriserne.

Det korte svar er: Nej, det er man bestemt ikke.

 

Sådan sammenligner du dine egne PostNord pakkepriser med Pakkelabels.dk’s priser

Når du sammenligner dine pakkepriser fra din egen PostNord fragtaftale med Pakkelabels.dk’s fragtpriser, så skal du være opmærksom på følgende:

1) Som erhvervsdrivende med CVR nr. får du altid købsmoms på fragten retur fra SKAT, derfor skal momsbeløbet ikke indgå i prissammenligningen.

2) Pakkelabels.dk’s fragtpriser er alt inklusiv. Har du fået din egen fragtaftale med PostNord, så skal du være opmærksom på, at der tilkommer 2% miljøtillæg til dine fragtpriser på MyPack produkterne, og et olietillæg på ca. 6%, hvis du sender Erhvervspakker.

 

Tre typiske spørgsmål som vi har fået

1) Jeg har fået min egen PostNord fragtaftale med bedre pakkepriser. Jeg kan f.eks. sende en MyPack Collect pakke op til 1 kg for 39 kr. PostNord siger, at de kan kan tilbyde mig priserne uden moms. Kan jeg bruge min PostNord fragtaftale med Pakkelabels.dk?

Ja, vi kan godt opsætte din PostNord fragtaftale på Pakkelabels.dk, men dine pakkepriser er ikke billigere end Pakekelabels.dk’s pris.

Din pris hos PostNord (momsfrit):
MyPack Collect 1 kg: 39,00 kr. + 2% miljøtillæg = 39,78 kr.

Din pris gennem Pakkelabels.dk (tillægges med 25% moms):
MyPack Collect 1 kg: 39,00 kr. ex. moms + 25% moms = 48,75 kr. inkl. moms

Da du er erhvervsdrivende får du momsbeløbet retur.

Det vil sige, at din MyPack Collect pakke på 1 kg koster dig kun 39,00 kr. gennem Pakkelabels.dk, mens det samme fragtprodukt koster 39,78 kr. gennem PostNord – altså en merpris på 78 øre, når du anvender din egen PostNord fragtaftale.

 

2) Jeg har fået min egen fragtaftale med PostNord, hvor PostNord fakturerer mig uden moms. Skal jeg lægge moms til, når jeg opkræver fragten hos mine kunder på min webshop?

Siden 1. januar 2017 har det ikke længere været muligt at bruge SKAT’s udlægsordning.

Du skal derfor altid tillægge 25% moms til dine fragtpriser. Det er uanset om du har egen PostNord fragtaftale eller om du køber fragt gennem Pakkelabels.dk.

Læs også vores indlæg “Husk at opkræve moms på PostNord fragt fra d. 1. januar 2017”, som vi skrev tilbage i januar 2017.

 

3) Hvorfor er PostNord momsfritaget for MyPack pakker op til 20 kg?

PostNord er udpeget til at være den befordringspligtige i Danmark og i den forbindelse er PostNord momsfritaget på MyPack/privatpakker.

Indtil 31. december 2016 har det været muligt for erhvervsdrivende, herunder webshopsejere, at bruge SKAT’s særlige udlægsordning og dermed viderefakturere PostNords MyPack/privatpakker uden at skulle tilllægge fuld moms til sine kunder.

Det har således været en stor fordel at anvende PostNord, hvis man som erhvervsdrivende har de private som kunder, da de private ikke kan få momsbeløbet retur. Derved kunne man kan tilbyde dem en lavere fragtpris, da man ikke skulle tilllægge fuld moms til fragtprisen.

Men siden 1. januar 2017 har det ikke længere været muligt at bruge SKAT’s udlægsordning. Det vil sige, at alle virksomheder, der videresælger fragt, skal tillægge 25% moms til fragtpriserne.