postnord-bil

Dyrere at sende PostNord pakker til Norge fra 2. januar 2017

norge flag

PostNord har valgt fra 2. januar 2017 at ændre måden hvorpå pakker til Norge bliver håndteret. Hvor de norske pakker førhen blev overdraget til Bring (Posten Norge), når pakkerne kom ind i Norge, bliver pakkerne fra det nye år i stedet håndteret af PostNords eget netværk (PostNord Norge) hele vejen til modtageren.

Denne omlægning medfører, at PostNord kommer til at opnå fuld kontrol over leveringsforløbet og den service, der leveres til deres kunder. Den ændring betyder også, at PostNord vil komme til at kunne tilbyde deres kunder en bedre service, som PostNord selv skriver i sit nyhedsbrev, som de har udsendt til alle sine erhvervskunder.

Men i forbindelse med omlægningen har PostNord desværre også valgt at lave en ændring i indfortoldningsproceduren, der vil medføre store konsekvenser for de erhvervsdrivende, som i dag har enkeltsendinger til Norge gennem PostNord.

 

PostNord indkluderer indfortoldning i fragtprisen

Hidtil har det været sådan, at når man sender enkelsending til Norge, så er det modtageren af pakken, der i udgangspunktet betaler et evt. indfortoldningsgebyr (såfremt forsendelsens værdi overstiger toldgrænsen).

Fra årsskiftet har PostNord valgt at indkludere indfortoldningen af pakker til Norge i PostNords pakkepriser til Norge. Det vil sige, at indfortoldningsgebyret kommer til at blive betalt af afsenderen af pakken og ikke længere af modtageren.

Og det er uanset, om forsendelsens værdi overstiger toldgrænsen eller ej.

PostNord skriver: “Uanset varens værdi, skal der betales 130 DKK pr. indfortoldning til Norge. Derudover skal modtager betale told og moms, hvis pakkens værdi inkl. fragt overstiger 350 NKR.

Kilde: PostNord nyhedsbrev udsendt d. 15. december 2017

Hos Pakkelabels.dk er vi ikke begejstrede for PostNords måde at håndtere indfortoldningen på. Mange af vores webshopskunder på Pakkelabels.dk har oplevet vækst til Norge med vores attraktive fragtpriser til Norge, som vi har kunnet tilbyde på Pakkelabels.dk. Men med PostNords nye procedure, kommer fragtprisen til at blive næsten tredoblet i forhold til i dag. Det vil sansynligvis komme til blive at en stor stopklods for vækst/eksport for mange små erhvervsdrivende, og det synes vi selvfølgelig er rigtigt ærgeligt.

 

Nye fragtpriser til Norge på Pakkelabels.dk

PostNords omlægning rammer alle PostNords erhvervskunder, herunder Pakkelabels.dk og Pakkelabels.dk’s kunder. Lige nu arbejder vi på at få de sidste detaljer på plads. Vi forventer at kunne melde ud omkring de nye priser d. 1. januar 2017.

Hos Pakkelabels.dk er ved at se på alternative løsninger til forsendelser til Norge, som vi kan tilbyde vores kunder i løbet af det nye år.

[Foto: Tine Tidsvilde]

Categories Nyheder